Babitsosok a migrációról

Gál Kinga ügye..

2016. február 14. 20:21 - Cenzúra Babits

Dánia alaptörvénye 2015 januárjában megváltozott, ennek értelmében  lefoglalják az érkezők bizonyos értéktárgyait. A személyes tárgyakkal egyébként kivételt tesznek, és a befolyó bevételekből az ellátás költségeit fedezik. Aki el tudja tartani magát, az maga állja a költségeket. Erről az eljárásról tört ki vita az Európai Parlament ülésén Louis Michel liberális képviselő és Gál Kinga, európai parlamenti képviselő között.

Gál Kinga az Európai Parlamenti Képviselő (2004-2009, 2009-2014, 2014-) a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség részéről az Európai Néppárt Képviselőcsoportjában.

2009-ben a Fidesz jelöltjeként immár második alkalommal lett Európai Parlamenti képviselő, így tagja az Európai Néppárt magyar delegációjának. A delegáció tagjaként továbbra is az állampolgári jogok, és a bel- és igazságügy maradt fő szakmai területe, amely mellett kiemelten tevékenykedik a magyar nemzetpolitika és a határokon túl élő magyar közösségek jogainak megjelenítése és érvényesítése érdekében.

A FIDESZ honlapján, a képviselői bemutatkozói oldalon olvashatjuk Gál Kinga levelét, melyben próbált kitérni, hogy a magyarok szemében kicsit eltorzult képet az EU-ról, javítsa. Levelében olvashatjuk, hogy nem mindenért csak az Európai Unió a felelős, és nem minden csak rajta múlik. Érdekesondolattal zárta a levelét: "Egy fecske nem csinál nyarat – de számos fecske akad közöttünk, akik szívós munkával, vagy éppen csak jóindulattal, vagy empátiával hozzásegítenek a kikelethez." A teljes levél és további életrajzi érdekesség valamint munkássága a következő linken olvasható:  http://gal.fidesz-eu.hu/rolunk

Amikor  elolvastam a hírportálokon Gál Kinga levelét, majd nem sokkal később láttam a Európai Parlament ülésén készült videót, elgondolkodtam. Kinek van igaza? Miért Gál Kingán csattan az ostor? Elvégre ő csak a magyar érdekeket képviseli, ami véleményem szerint nem könnyű feladat, nehéz semlegesnek maradni migrációs témában. Az Európai Unióról amúgy is elég torz a képünk, és negatív véleménye van a legtöbb embernek, a feladata, hogy mindezt formálja és javítsa. Kérdés az, hogy kinek mi a benyomása, egyéni véleménye az Európai Unióról. Ennek megválaszolásában egy elég aktuális téma, a migráció és a menekültekkel való bánásmód.  A videó itt megtekinthető: http://index.hu/kulfold/ep/2016/01/26/magyarorszag_miatt_uvoltoztek_az_ep-ben/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babits-migracio.blog.hu/api/trackback/id/tr648390650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása